Higiena

S popolno higieno boste prišli do cilja za proizvodnjo mleka najboljše kakovosti. S pomočjo sodobne tehnologije mlekarstva in večjo ozaveščenostjo potrošnikov smo ugotovili, da je vloga higiene pri vsakem koraku proizvodnje mleka dosegla novo raven.

GEA Farm Technologies higienski produkti zagotavljajo učinkovito rešitev za čiščenje celotne molzne opreme, ki vam pomaga, da izpolnjujete ali celo presegate standarde za higiensko proizvodnjo mleka. Naši strokovnjaki na področju higiene vam bodo svetovali in pokazali nove načine za optimizacijo vašega čiščenja.

Pralna sredstva

Tekoča čistila

CircoSuper AFM

Alkalno čistilno sredstvo, primerno za čiščenje mlekovodnih in hladilnih naprav. Učinkovito odstranjuje in raztaplja umazanijo, kot so mlečne maščobe in beljakovine.

cistilo CircoSuper AFM
CircoTop AFM

Alkalno čistilno sredstvo, primerno za čiščenje mlekovodnih in hladilnih naprav. Še posebej primerno za zelo trde vode. Odstranjuje maščobe, beljakovine in tudi trdovratne obloge maščob in proteinov.

cistilo CircoTop AFM
CircoSuper SFM

Kislo čistilno sredstvo, primerno za čiščenje mlekovodnih in hladilnih naprav. Učinkovito odstranjuje vodni in mlečni kamen.

cistilo CircoSuper SFM
CircoTop SFM

Kislo čistilno sredstvo za čiščenje mlekovodnih in hladilnih naprav. Primerno tudi za zelo trde vode. Odstranjuje maščobe, beljakovine, vodni in mlečni kamen, ki se nalaga na stene mlekovodnih naprav.

cistilo CircoTop SFM

Čistila v prahu

CircoTop APM

Alkalno sredstvo za pranje mlekovodnih in hladilnih naprav v prašnati obliki. Predvsem se uporablja za odstranjevanje mlečnih maščob in za dezinfekcijo.

cistilo CircoTop APM
CircoTop SPM

Kislo sredstvo za pranje mlekovodnih in hladilnih naprav v prašnati obliki. Predvsem za odstranjevanje mlečnega in vodnega kamna.

cistilo CircoTop SPM

Čistila in dezinfekcijska sredstva za ročno pranje

AgroClair AFM

Alkalna čistilna pena, ki se uporablja za odstranjevanje trdovratnih organskih madežev. Nanese se lahko na vse vrste površin v molzišču, hlevu, mlekarni in drugih kmetijskih površinah, ki so odporne na alkalne snovi.

cistilo AgroClair AFM
AgroClair SFM

Osnovno kislo čistilno sredstvo za odpravljanje vodnega in mlečnega kamna v molziščih in prostorih za obdelavo mleka. Odstranjuje ostanke urina in neželenega pigmenta.

cistilo AgroClair SFM

Čistilo za nizke temperature

CircoPremium SFX

Kislo-tekoče čistilo za čiščenje vrčev, hladilnih bazenov in cistern pri nizkih temperaturah čistilne tekočine (do -30°C). Vsebuje jod.

cistilo CircoPremium SFX

Nega vimena

Dezinfekcija seskov pred molžo

Zaščita pred mastitisom, primerna za vlažno čiščenje seskov pred molžo

Dermapré

Koncentrirano čistilno sredstvo za čiščenje vimena pred molžo. Deluje antibakterijsko, neguje kožo seskov in jo obenem namasti. Dobro se obnese v kombinaciji z Dermacelom ali Dermatexom.

DermaPré nega vimena
Dermapré F

Vnaprej pripravljena pena za čiščenje in nego vimena pred molžo. Moderna kombinacija Component na osnovi mlečne kisline s koži blagodejno pH-vrednostjo. Tvori zelo učinkovito peno, ki znižuje porabo samega sredstva.

DermaPré-F nega vimena

Sredstva za nego vimena

Primerno za namakanje ali brizganje po molži

LuxDip 50 B

5.000 ppm vsebnosti joda zagotavlja zelo dobro delovanje proti povzročiteljem mastitisa iz okolice. Odlično sredstvo za nego zaradi 6-kratne kompleksne sestave. Vpadljiva obarvanost seskov olajša kontrolo. Ne kaplja.

LuxDip 50B nega vimena
LuxDip 25

2.500 ppm vsebnosti joda zagotavlja zelo dobro delovanje proti povzročiteljem mastitisa iz okolice. Odlično sredstvo za nego zaradi 6-kratne kompleksne sestave. Vpadljiva obarvanost seskov olajša kontrolo. Ne kaplja.

LuxDip 25 nega vimena
LuxSpray 15

Že pripravljen pripravek za osnovno nego in higieno vimena. Tvori dobro viden film na seskih. Vsebuje 1500 ppm joda in >10% glicerola (primeren tudi za namakanje).

LuxSpray 15 nega vimena
SensoSpray 50

Že pripravljena tekočina za nego seskov na osnovi clorhexidina, z visokim deležem komponent za nego. Zagotavlja optimalno nego in ščiti pred povzročitelji bolezni.

SensoSpray 50 nega vimena

Higiena v hlevu in ležalnih boksih

ZorbiSan Plus sredstvo za posipanje

Primeren za zmanjšanje števila bakterij za vse vrste ležalnih površin in rase živali. Veže vlago, onemogoča razvoj mušjih ličink in zavira razvoj smradu. Ni škodljiv v prehrani in je prijazen za kožo.

Zorbisan sredstvo za posipanje