Krmljenje

Avtomatski sistemi krmljenja povečajo kakovost in količino mleka. Z GEA sistemi vam lahko pomagamo doseči vse to. Kot ponudnik celovitih rešitev za kmetijsko opremo, vam ponujamo vrsto preizkušenih in testiranih sistemov za samodejno krmljenje, ki jih je mogoče popolnoma integrirati v vašo kmetijo. Sistemi so med seboj združljivi.

Krmilna postaja DairyFeed C

Optimalno krmljenje živali je osnova za zdrav razvoj črede. Z DairyPlan C21 in avtomatskim doziranjem krme lahko izvajate krmljenje po najrazličnejših merilih. Uporabljate lahko sodobne in fiziološke vidike. Krmilna postaja DairyFeed C pa bo poskrbela, da bodo zadovoljene vse zahteve vaših krav. Neprekinjen avtomatski koncept krmljenja vam bo prihranil veliko časa in dela ter nudil natančnost in zanesljivost.
DairyFeed C GEA
DairyFeed C GEA prednosti
Prednosti ob nakupu krmilne postaje:
  • optimalna prilagoditev za najrazličnejše dejavnike in zahteve,
  • zmanjšanje presnovnih težav zaradi krmljenja vsake posamezne živali.
Seznam na katerem je zabeležen vsak posamezen obrok in porabljene količine lahko nastavljene samodejno ali ročno.

Avtomat za napajanje telet DairyFeed J

Ko teliček vstopi v krmilno postajo ima na voljo hrano, ki je hitro, higienično in zanesljivo pripravljena. Količina hrane je odvisna od starosti. Napajalnik omogoči, da se teletu zagotovi idealno osnovo za zdravo rast.
DairyFeed J
Napajalnik je opremljen s krmilno enoto, s katero se opravlja enostavno in zanesljivo. Krmilna enota ima velik zaslon, ki omogoča udobno branje, s prilagojeno svetlostjo in kontrastom. Iskanje živali in vzpostavitev načrtov za hranjenje nam omogoča numerična tipkovnica. Tipke za bližnjice pa omogočijo dostop v skupino telet. Napajalnik omogoča krmljenje z mlečnim nadomestkom ali pa z mlekom. Napajate lahko do 50 telet z dvema boksoma.
DairyFeed J GEA
DairyFeed J GEA krmljenje

Program DairyPlan DP 21 za gospodarjenje s čredo

Program je razdeljen na več funkcionalnih modulov, ki jih je možno kupiti posamezno, odvisno od potreb. Module je možno kasneje tudi nadgraditi. Osnovni meni je enostaven za uporabo. Funkcije, ki jih uporabljate vsakodnevno oz. dovolj pogosto, si lahko namestite na omizje računalnika in jih imate vedno pri roki, hitro dostopne.
DairyPlan DP 21
DairyPlan DP 21 GEA
Namenjen je za spremljanje veterinarskih aktivnosti, zbiranje podatkov iz molzišča (količina, prevodnost in povprečne vrednosti mleka, podatki o posameznih molžah, itd.) Spremlja gibanja živali, ki je osnova za odkrivanje pojatev. Možen je izpis različnih tabel s podatki, ki so potrebni za pregled črede.
Modul krmljenja omogoča avtomatsko doziranje krmil. Krmila razdeli na posamezne obroke, ki jih je možno dodajati na več načinov, odvisno od podatkov o mleku, ki so vam na voljo.  

 

Ročno vnašanje krmil za vsako kravo posebej neodvisno od laktacijskega dneva in količine mleka. Določite lahko, kako bo dnevni obrok razdeljen čez cel dan. Grafika prikazuje možnosti avtomatskega krmljenja, v odvisnosti od količine mleka in laktacijskega dneva. Živali se krmijo po grupah, zato za vsako grupo posebej izdelamo krmne krivulje. Če nimamo podatkov o količini mleka, se lahko odločimo za krmljenje samo po laktacijskem dnevu.
program DairyPlan DP 21 GEA
Modul spremljanje mleka pri molži omogoča merjenje pregleda količin, pretoka, skupne količine mleka za posamezne živali ter potek celotne molže. Pošilja opozorila molzniku v molzišče, če se pojavi kakršnakoli nepravilnost oz. je potrebna posebna obdelava živali. Program omogoča spremljanje gibanja živali in na podlagi povečanega gibanja sklepa na pojatev. Podatek o intenzivnosti gibanja se zajame vsake dve uri. Tudi manjša sprememba lahko pomeni, da z živaljo nekaj ni v redu. Sigurnost odkrite pojatve je več kot 90%.

Robot za potiskanje krme k jaslim FRone

FRone zagotavlja optimalno porabo krme ter združuje preizkušeno tehnologijo, ki zagotavlja natančnost in zanesljivost. Z rednim potiskanjem krme zagotovite, da vaše živali lahko kar najbolje izkoristijo prehrano, ki jo zagotavljate.
FRone
Priročen daljinski upravljalnik vam omogoča hitro in preprosto programiranje 24-urnega cikla poti in začetnih časov tako, da ustrezajo vam in vašim živalim. Nastavite lahko poljubno število različnih poti. Obstaja tudi dodatna možnost za čiščenje prehoda krmilnega hodnika.

Vsakič ko dokonča pot, se vrne v polnilno postajo, da se napolni do naslednjega programiranega cikla. Z novim FRone prihranite več kot 90 delovnih ur na leto (glede na ročno krmljenje potiska 5 minut, 3-krat na dan), večji donos mleka (med 1% in 3%) in manj težav z zdravjem živali.
robot FRone GEA
FRone GEA

Avtomatsko krmljenje na krmilni mizi MixFeeder

Povečajte učinkovitost procesa krmljenja na vaši kmetiji. Izkoristite prednosti optimizacije z inteligentnim sistemom WIC. Avtomatizacija s sistemom MixFeeder prinaša sveže mešane obroke, z natančno izmerjeno količino. To omogoča, da vsaka krava doseže svoj polni potencial in vam omogoči več časa za dejavnosti zunaj hleva.
MixFeeder
Programska oprema WIC vam ponuja, da nastavite sestavine in količine za vsako skupino ter število obhodov, neposredno z računalnika. Tako vsaka skupina dobi natančno prilagojeno mešanico, ki jo potrebujejo.

Ob natančno izmerjenih obrokih, dostavljenih v presledkih skozi ves dan, ohranja vaše živali aktivne in jim pomaga, da kar najbolje izkoristijo krmo. S tem se izboljša njihovo splošno zdravje, kar zmanjšuje stroške zdravljenja, poveča donos in kakovost mleka!
MixFeeder GEA
krmilna miza MixFeeder GEA
Medtem ko se v hlevu vse izvaja samodejno, programska oprema WIC (možnost dostopa preko osebnega računalnika, tablice na dotik ali pametnega telefona) omogoča, da ste stalno informirani o stanju v hlevu, kjerkoli že ste. Zatorej imate več prostega časa, ki ga lahko porabite za druge pomembne dejavnosti.