Hlajenje

Širok izbor rešitev za zaščito mleka!

Hlajenje je bistvenega pomena za ohranjanje kakovosti mleka. Ustavlja in zavira rast bakterij ter preprečuje spremembe v sestavi mleka, ki je uporabljeno za nadaljnjo obdelavo. Ker je GEA Farm Technologies specializirana na tem področju, se je zavzela za oblikovanje in izdelavo učinkovite, zanesljive in inovativne opreme. 
Vedno smo bili mnenja, da je inovativnost  gonilna sila pri razvoju izdelkov. Naš edini cilj je zadovoljiti stranke in predvidevati njihove zahteve na visoki ravni učinkovitosti in udobja. GEA Farm Technologies ponuja različne tehnične rešitve pri hlajenju mleka, kot so: hladilne cisterne, hladilni bazeni, toplotni izmenjevalci, hladilne cisterne za avtomatsko molžo in hladilna oprema za zbiralne centre.

Hladilna cisterna TCool

Koncept pametnega hlajenja in čiščenja upošteva vsak dejavnik. Zaradi visoko zmogljivih hladilnih cistern, prihranimo ravno tam, kjer to največ šteje. Stroški, kot so vložen kapital, krma, osebje, itd., se ne bodo izplačali, če mleko ni kakovostno.
Hladilna cisterna TCool GEA
Z uporabo visoko kvalitetnih hladilnih cistern GEA bo vaše mleko odlične kakovosti. Hladilne cisterne TCool združujejo optimalno velikost in dizajn ter boljšo tehnologijo čiščenja. Kontrolna enota nadzoruje ključne dejavnike in zagotavlja popolno higieno in zmanjšanje stroškov obratovanja. S tem popolnim konceptom obstaja samo en zmagovalec – Vi!
Notranjost hladilne cisterne TCool
Pametni sistem je osredotočen na varčevanje: kontrolna enota nadzoruje hlajenje, čiščenje in spremlja vsako funkcijo, ki se izvaja pri hlajenju. S tem zagotavlja najnižjo porabo energije. Patentirana digitalna merilna palica zagotavlja natančno avtomatizirano merjenje količine mleka in je priznana s strani številnih inštitutov.

 

Celoten potek pod vašim skrbnim nadzorom: kontrolna enota je nameščena na primerni in ergonomski višini za uporabnika. Inovativno delovanje naredi kontrolno enoto enostavno za uporabo.

Fleksibilni čistilni programi so lahko nastavljeni po meri uporabnika s predpisanimi pogoji. Na voljo so tudi shranjeni podatki o delovanju naprave v preteklosti, dosegljivi s pritiskom na gumb.
Na voljo je veliko različnih velikosti in zmogljivosti hladilnih cistern TCool. Mogoče jih je kombinirati s tremi paketi, ki zagotavljajo vse zahteve za učinkovito hlajenje.
Hladilna cisterna TCool

Hladilni bazen primeren za manjše kmetije

Hladilni bazen CVS je rešitev za kmetije z manjšim številom živali. Izdelan je iz nerjavečega jekla, s kapaciteto od 220 do 1.950 litrov.

 

Hladilni bazen

 

Obdan je z izolacijo iz poliuretanske pene z visoko stopnjo izolacijskega faktorja. Mešalna enota se samodejno ustavi, ko se odpre pokrov. Široki kot odpiranja pokrova hladilnega bazena zagotavlja lažje in enostavnejše čiščenje.

 

Hladilni bazen GEA

Sistem hlajenja z uparjalnikom S.T.I. prinaša boljše predvsem pa hitro hlajenje. Hladilni bazen bo ob dostavi pripravljen za priključitev, kar predstavlja hitro in enostavno postavitev.

Toplotni izmenjevalec WRA

Toplotni izmenjevalec GEA
Sistem deluje tako, da se odvečna toplotna energija, ki se proizvaja pri hlajenju mleka, uporabi za segrevanje vode. Hladilni sistem je povezan na toplotni izmenjevalec WRA, v katerega priteka hladna voda.

 

V toplotnem izmenjevalcu WRA je vgrajen termostat, ki skrbi, da krožna črpalka vodo segreto na 50 – 60°C črpa v bojler. Topla voda se v bojlerju nalaga od zgoraj navzdol in je v njem prisotna že v nekaj minutah. Z enim litrom mleka pridobimo 0,7 litra vode, segrete na 55°C.