Molzni sklopi

Uporaba molznih sklopov povečuje učinkovitost proizvodnje mleka. Proizvajalec GEA ponuja serijo visoko zmogljivih izdekov, ki jih je mogoče kombinirati glede na vaše potrebe.

Merilniki mleka

GEA ponuja široko paleto merilnikov mleka. Z njimi boste pridobili pomembne informacije o učinkovitosti in zdravju živali. Izbirate lahko med različnimi merilniki, glede na informacije, ki jih potrebujete med samo molžo.
Kot prvi predstavnik naše nove družine DemaTron naprav, molzna krmilna enota DemaTron 70 zagotavlja brezhibno pomoč pri snemanju  molzne enote. DemaTron 70 zelo natančno izmeri količino mleka in izpolnjuje natančnost ICAR-ja za merjenje mlečnosti krav.
Kombinacija samodejnega snemanja molzne enote in natančna merljivost količine mleka je za to razredno enoto in cenovni razred nova. S pomočjo DemaTrona 70, merjenje in spremljanje podatkov količine in pretoka mleka postane popolnoma preprosto. Jamstvo za dokazane rezultate merjenja nosi merilna komora MetaTron MB. Omogoča priklop na računalniški sistem vodenja črede DMS 21.
molzišče, molža,
Vaše prednosti:
 • Avtomatska molzna enota in natančen prikaz količine mleka
 • Uradno sprejeti rezultati meritev (ICAR)
 • Krmilna enota lahko nadzira dva molzna boksa s pulzatorjem, operativno enoto in merilno komoro Metatron MB
 • Povezava s programom DairyPlan C21
S pomočjo DemaTron 60 si lahko ustvarite jasno ravnotežje stroškov in učinkovitosti. DemaTron60 je sodobna nadzorna enota za molžo novega modula družine DemaTron/DeMax. V primerih, ko uradni mlečni rezultati niso potrebni, vam ta vsestranska enota pomaga in vam poda informacije o molži. DemaTron ne le nadzira mlečni proces temveč tudi omogoča snemanje molzne enote. Na zaslonu prikazuje podatke o mlečnosti, daje tudi  dragocene informacije o učinkovitosti živali molzniku v hlevu.
Indikator mleka LactoFlow je bil razvit posebej za DemaTron60. Meri prost pretok, DemaTron 60 pa določa količino mleka s standardno deviacijo 4-6 % dejanske količine mleka. Lahko se primerja z napravami iz segmenta mlečnih indikatorjev
molzišče, molzna oprema
Vaše prednosti:
 • Nepremagljiva cena/zmogljivost
 • Mlečni merilnik
 • Zagotavlja dragocene informacije o zdravju živali in trenutno stopnjo delovanja
 • Pravočasno snemanje molzne enote ščiti vimena
Stimulacija krave s pomočjo DeMax 55,  zagotavlja najboljšo pripravljenost krave pri molži. Pri spodbujanju, prek intenzivnega masažnega učinka se sprošča hormon oksitocin. Zaradi tega je reakcija , ki poveča količino mleka v vimenu in šele takrat je krava popolnoma pripravljena na molžo. Molža se mora začeti neposredno po stimulaciji, da kar najbolje izkoriščen hormon oksitocin, ki je učinkovit le nekaj minut.
Omogoča popolno avtomatizacijo v molzušču. LED indikatorji vas opozarjajo o pretoku mleka, pulzaciji in zaznavanju časa snemanja molzne enote. Vse s pomočjo indikatorja VisoFlow, ki zaznava pretok.
molzišče, molzna oprema
Vaše prednosti:
 • Nepremagljiva cena/zmogljivost
 • Popolna pripravljenost za živali
 • Samodejni preklop med stimulacijo in molžo
DeMax 40 vam omogoča popoln nadzor črede, prikazuje vam količino in pretok mleka. Svetlikajoči in razločni signali na DeMax 40 vam povejo, kdaj je molža končana. Tako lahko hkrati opravljate kakšno drugo delo v hlevu, še vseeno pa boste vedno na tekočem, kaj se dogaja. To vam prihrani nepotreben pregled molže. Ko se pretok mleka ustavi, molzna enota ostane na seskih, molža pa se prekine. Gladke površine in zaobljeni robovi omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje. Vse enote te  serije GEA lahko priključite preko povezav QuadroFix na mlečne linije, pulzatorje in elektronsko omrežje. Standardna kakovost GEA zagotavlja: preprostost, prihranek časa pri delovanju in prilagajanju, prihranek dela zaradi avtomatizacije in samokontrole za dolgotrajno zanesljivost.
Vaše prednosti:
 • Svetlikajoči in zvočni signali, ki razširijo vaše delovno območje
 • Molzenje z živalim prijaznim nizkim vakuumom
 • Enostavno čiščenje
DeMax40T

Zbiralna posoda

Zbiralna posoda z mlečno črpalko in mlečnimi filtri skrbi za zbiranje mleka iz mlekovodne napeljave in nežen transport mleka do hladilne cisterne. Mlečna črpalka velike zmogljivosti je projektirana tako, da se mleko pri transportu čim manj poškoduje. Konstrukcija predstavlja fiksno enoto in je oblikovana tako, da ni možno kakršnokoli ostajanje umazanije v notranjosti. Steklene posode omogočajo takojšni vpogled v notranjost.
Tehnični podatki:
Varnostna posoda  – 10l, 20l
Sprejemna posoda – 50l, 70l
Mlečna črpalka moči 0,55 kW, 1,1kW, 1,5kW
Zbirna posoda

Pralni sistemi

”TurboStar” je pralni avtomat, ki deluje popolnoma avtomatsko. Ima vgrajeno izolirano posodo za dogrevanje vode, avtomatiko za doziranje čistilnih sredstev, samodejno regulacijo nivoja in količine vode v sistemu. Vse naštete prednosti pripomorejo k varčevanju z električno energijo, vodo, prihranku časa in čistilnih sredstev, kar je še dodaten argument za nakup naprave. Pranje deluje v treh fazah: predpranje, glavno pranje in izpiranje. Vsaka faza pranja se lahko izvaja tudi ročno.
Ob uporabi originalnih čistilnih sredstev CircoSuper AFM (alkalni – uporaba zjutraj) in Circosuper SFM (kisli – uporaba zvečer), vam je zagotovljena higiena in čistoča, kar pomeni tudi dobro plačilo za mleko.
TurboStar
Pralni avtomat ”SineTherm” je zmogljiv in preizkušen aparat, ki je primeren za čiščenje mlekovodov in molzišč. Program pranja poteka avtomatsko po predhodno določenih stopnjah: predpranje s hladno in toplo vodo (pregrevanje cevovodov), glavno pranje s toplo vodo in čistilnim sredstvom ter izpiranje (hladna voda). ”SineTherm” potrebuje zunanji izvor tople vode (približno 65°C). Ob uporabi originalnih čistilnih sredstev CircoSuper AFM (alkalni – uporaba zjutraj) in Circosuper SFM (kisli – uporaba zvečer) vam je zagotovljena higiena in čistoča, kar pomeni tudi dobro plačilo za mleko.
SineTherm
SineTherm
Vaše prednosti:
 • Prihranite do 30% vode
 • Prihranite veliko dela, saj pralni avtomat samodejno odmeri čistilno sredstvo
 • Elektronsko nadzira vse parametre pri predpranju, glavnem pranju in izpiranju
 • Zaslon vam zagotavlja jasen pogled in nadzor poteka pranja in opozorilnih signalov
 • Elektronski sistem za upravljanje je zaščiten z vodotesnim ohišjem pred vdorom vode in čistilnih sredstev

Pozicionirne roke

Koliko teže dvignete vsako leto? Na kmetiji približno dvesto ton letno s stotimi kravami in molzenjem dvakrat dnevno. Ni potrebno, da je tako. Uporabite našo večnamensko roko. Samodejno vam pomaga pri uporabi molzne enote in še pri veliko drugih stvareh. Ime pove vse. Pričakujete lahko udobje v celotnem procesu molže. Roka PosiCare je preprosta za uporabo, delovati začne s preprostim pritiskom na gumb.
Na molznem mestu PosiCare prevzame težo molzne enote. S tem se znebite obremenitve na roke in rame in prihranite čas in napor pri delu. Pri molži krav s kratkimi, tankimi ali negladkimi seski PosiCare zmanjšuje morebitne težave zdrsov, kar pomeni, da vam ni potrebno ročno prilagajati enote med molznim procesom.
PosiCare
PosiCare
Na molznem mestu PosiCare prevzame težo molzne enote. S tem se znebite obremenitve na roke in rame in prihranite čas in napor pri delu. Pri molži krav s kratkimi, tankimi ali negladkimi seski PosiCare zmanjšuje morebitne težave zdrsov, kar pomeni, da vam ni potrebno ročno prilagajati enote med molznim procesom.
Posimax je vaš najbolj pomemben pomočnik v hlevu: nosi težo mleka in vakuumske cevi. V tem primeru so vrtljive in vlečne sile neučinkovite, ustreznost molzne enote pa je popolna. Posimax je zelo prilagodljiv, nastavljiv po višini in z lahkoto spremlja vso gibanje krav. Z lahkoto ji nastavimo idealno pozicijo. Molzna enota se namesti navpično na vimena in zlahka uravnoteži težo na vse štiri seske. Rezultat je popoln položaj molzne enote in najboljši molzni rezultat.
PosiMax
PosiMax
Vaše prednosti:
 • Uravnotežena razporeditev teže na vse štiri seske
 • Krajši čas molže in najboljši končni rezultat molže
 • Enostavna izvedba

Molzne enote

Zdaj je čas za uporabo tehnično dovršene molzne enote. Prilagodljivost, novi štiri-smerni kolektor in konstanten vakuum. To so glavne prednosti nove molzne enote IQ.
Molzna enota IQ
IQ je prva molzna enota, ki ima kolektor razdeljen na štiri posamezne komore in zagotavlja najboljšo kakovost mleka. Zelo enostavna je za uporabo, predvsem pa so enostavnejše za vzdrževanje.

Molzna enota IQ je bila zasnovana po naravni strukturi oblike vimena. Kolektor je razdeljen na štiri posamezne komore, vsak sesek ima svojo in tako je omogočenega dovolj pretoka skozenj. Oblikovane so pod posebnim nagibom za hitrejše in bolj nežno odtekanje
Molzna enota IQ
molzna enota IQ
Molzna enota Classic 300 ustreza vsem zahtevam, ki jih zahteva molža pri molznicah z veliko mlečnostjo in velikim minutnim pretokom. Osnovne značilnosti so stabilen vakuum, visoka zmogljivost pretoka mleka, tekoč transport mleka brez zastojev, ergonomska oblika, enostavno nameščanje in snemanje molzne enote, enostavno čiščenje in robustna konstrukcija.

Molzna enota classic 300
Vaše prednosti:
 • Večnamenska, fleksibilna molzna enota
 • Ergonomska za uporabo
 • Popoln oprijem s seski
 • Optimalna molža
 • Direktni pretok mleka
 • Stabilen vakuum
 • Robusten in kvaliteten kolektor, odporen na udarce in čistilna sredstva

Pulzacija

Preizkušen po vsem svetu – dobra izbira za vse vrste naprav. Pulzator Konstant je trdna in zanesljiva naprava. Po svetu jih je bilo prodanih več sto tisoč. Njegova preprosta zasnova omogoča vgradnjo v vse vrste molznih sistemov. Njegovo delovanje je neodvisno od električne energije. Enostaven je za čiščenje, uporablja pa se lahko v hlevih za molžo krav, ovc in koz.
Vaše prednosti:
 • Trden, robusten in zanesljiv
 • Prilagodljiv vsem napravam
 • Deluje neodvisno od električne energije
pulzator konstant
Z elektronsko stimulacijo se lahko mlečnost pri kravi poveča in ob istem času lahko prihranite en korak dela z rokami. StimoPuls Apex M skrbi za živalim prijazno stimulacijo v višini 300 impulzov na minuto. Stimulacija krave s pomočjo avtomatskega pulzatorja, StimoPuls Apex M, zagotavlja najboljšo pripravljenost krave pri molži. Pri spodbujanju prek intenzivnega masažnega učinka, se sprošča hormon oksitocin. Zaradi tega je reakcija, ki poveča količino mleka v vimenu in šele takrat je krava popolnoma pripravljena na molžo. Molža se mora začeti neposredno po stimulaciji, da kar najbolje izkoriščen hormon oksitocin, ki je učinkovit le nekaj minut. Po fazi stimulacije StimoPlus Apex M nežno in brez odlašanja preklopi na molžo.
Vaše prednosti:
 • Avtomatska stimulacija posameznih živali
 • Popolna pripravljenost za živali
 • Samodejni preklop med stimulacijo in molžo
StimoPuls

Vakuum

Za kvalitetno in dobro molžo je potrebna dobra vakuumska naprava, ki zagotavlja zadostno količino zraka in konstantnega vakuuma. V ta namen je GEA razvila serijo vakuumskih agregatov RPS od zmogljivosti 400 l/min do 2800 l/min. Vakuumski agregati so opremljeni s kakovostnimi regulatorji pod-tlaka in varnostno posodo, ki ima dve funkciji, predstavlja rezervno količino zraka ter zbira kondenzirano vodo, ki avtomatično odteče in preprečuje njen vdor v vakuumsko črpalko. Vakuumski agregati so opremljeni s kakovostnimi sistemi za mazanje. Vse tehnične rešitve so plod dolgoletnih izkušenj in inovativnosti.
Vaše prednosti:
 • Visok standard kakovosti! Vse črpalke so izdelane v skladu z ISO 9001
 • Dolga življenjska doba (potrebno mazanje s svežim oljem)
 • Nizki obratovalni stroški ter stroški vzdrževanja
 • Mirno delovanje in stabilen vakuum
vakuumska črpalma, molzišče
Regulacijski ventil skrbi zato, da ostaja višina vakuuma konstantna tudi pri spremenljivih obremenitvah. Reagira bliskovito in s svojim krmiljenjem deluje absolutno natančno.
VacuRex
Vaše prednosti:
 • Nizka raven hrupa
 • Konstanten vakuum med molžo
 • Hitrost reagiranja (0,05 sekunde)
 • Nizka poraba energije